24 uur voor ALS

 

  Het team: “24 uur voor ALS”

V.l.n.r.: Caroline Kroon, Marja Huijberts, Peter Boersen en Caroline Boersten

 

Nathalie Raadgers, de organisator achter A Local Step Schagen, komt op Facebook voorbij met een actie om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar de genadeloze ziekte ALS door alleen of met een team te bewegen in de vorm van fietsen, wandelen, zwemmen enz.

Al snel wordt het team “24 uur voor ALS” gevormd met Peter Boersen, Caroline Boersen, Caroline Kroon en mijn persoontje: Marja Huijberts.

Omdat 3 teamleden al een keer 24 uur voor KWF hebben belopen, besluiten wij om dit ook voor ALS te doen.

De datum wordt geprikt: Van zaterdagmiddag 5 juni vanaf 13.00 uur tot zondagmiddag 13.00 uur gaan wij 24 uur lopen door het centrum van Schagen.

Allerlei dingen worden geregeld: tent, massagetafel, shirts enz.

Op zaterdag 5 juni wordt het startsein gegeven door Joke Kruit, wethouder van Schagen, en onder het toeziend oog van Nathalie Raadgers is de start van de 24 uurs loop een feit.

 

Voordat we starten hebben we al vele donaties ontvangen. Tijdens het lopen krijgen we donaties in de collectebus, handje contantje van mensen op het terras en zelfs via een tikkie.

De verzorging is uitstekend: het diner wordt verzorgd door Peper en Goud, de massages door Anouk Boersen en het ontbijt door Piet Boersen en Thea.

             

Zondagmiddag om 13.00 uur komen we via een heuse erehaag over de finish. Op dat moment staat voor ons team de teller op € 3574,–.

We worden getrakteerd op bloemen en een lekker drankje. Wat een fantastische belevenis!

Het blijkt dat Team 24 uur voor ALS de aftrap heeft gegeven voor deze actie.

Heel dankbaar zijn wij voor alle sponsors en donateurs. Ons team heeft uiteindelijk € 3686,– opgehaald.

De totale opbrengst van A Local Step is: € 38.471,–.

Super trots dat wij ons steentje bij hebben kunnen dragen.